(ВІДЕО) Український воїн за принципом маорі

НАЗАД
29 лютого 2024 14:18

Мобільна група прикордонників – це один з найефективніших підрозділів для знищення ворога на складних ділянках фронту.

Після звільнення правобережної Херсонщини прикордонник на псевдо «Маорі» почав активно залучатися до створення плацдарму на лівому березі. Своє псевдо отримав через захоплення культурою народу маорі. До речі, мовою маорі слово «māori» означає «нормальні», «природні» або «звичайні», тобто за легендою слово «маорі» відрізняло людей від божества і духу. Маорі були войовничим і незалежним народом. Так і наш герой вважає себе звичайним, нормальним воїном-захисником, який робить свою бойову роботу сумлінно і віддано.

«Шум Дніпра та густий туман створювали атмосферу напруженості. Використовуючи технічні засоби та власні навички, ми йшли на човнах прямісінько до ворога. Туман приховував наше пересування, але звуки черг ворожого кулемета змушували нервувати. Та ніч стала свідком не лише стратегічної важливості успіху просування, але й сплетеного вузла випробувань, що укріплювали дух прикордонного колективу», - розповідає захисник про перший бойовий вихід на лівобережжя.

Ситуація була складною: обмежені ресурси та чисельна перевага ворога.

«А ні на хвилину ворог не покидав спроби штурму наших позицій. Але професійність та винахідливість моїх побратимів надавала нам перевагу. Сказати чесно, найскладніше в нашій роботі – водна перешкода. Тільки випливаєш на нашому «дракарі», одразу починає працювати ворожий міномет, а над головою висить дрон, який передає наші координати. Тому адреналін тримає аж до моменту повернення на підконтрольну Україні територію», - зазначає прикордонник.

Наразі «Маорі» продовжує працювати над знищенням окупантів на півдні України. Крок за кроком українські воїни вибивають ворога з рідної землі, вивільняють народ з окупації, відвойовують мирне майбутнє нашої Батьківщини.

Разом до Перемоги! Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси